tausta

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Aurinkoiset porkkanasämpylät







Viime viikonloppuna houkutti jälleen leipoa leipää. Olin mielessäni jo pidemmän aikaa halunnut porkkanasämpylöitä, joten tuumasta toimeen. Kuivakaapin sisällön tarkastus, ja resepti päässäni suht selkeä. Käytin näihin sämpylöihin kauraleseitä, kauraisaa sämpyläjauhoseosta sekä paahdettua pellavarouhetta. Nesteenä toimi tällä kertaa vesi, ja makeuttajana hunaja (en laittanut paljoa porkkanan oman makeuden vuoksi). Mielestäni tosi hyvän maun tuo taikinaan kookosöljy, jota tälläkin kertaa käytin pehmoisuutta antamaan.

2 dl vesi
1/3 osa pala hiiva
2 raastettua porkkanaa (hienoa raastetta)
1 tl suolaa
1 rkl hunaja
1 1/2 dl kauralesettä
1 rkl paahdettu pellavarouhe
noin 5-6  dl kaurainen sämpyläjauho 

  • Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ->mikrota noin kaksi minuuttia
  • Lisää viileä vesi porkkaraasteen joukkoon, aja sauvasekoittajalla tasaiseksi hienoksi seokseksi
  • Nesteen tulisi olla kädenlämpöistä, lisää hiiva joukkoon
  • Lisää suola ja hunaja, sekoita puuhaarukalla
  • Kauraleseet ja pellavansiemenrouhe mukaan nesteseokseen, sekoita taas puuhaarukalla
  • Lisää jauhot taikinaan vaivaten (minä käytin sähkövatkainta ja taikinakoukkuja)
  • Lisää loppuvaiheessa kookosöljy
  • Jätä taikina mahdollisimman pehmeäksi (irtoaa hieman kulhon reunoista, mutta kuitenkin tahmea)
  • Anna kohota liinan alla rauhassa (noin 30 min- 1h)
  • Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, ja jaa tasaisiksi samankokoisiksi paloiksi 
  • Pyörittele varovasti jauhoa käyttäen sämpylöiksi
  • Annan kohota pellillä liinan alla tovin noin 15 min
  • Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti