tausta

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Salaattilautasella

Teen joka päivä erilaisia salaatteja. En yleensä itselleni laita ns. monimutkaista ruokaa, vaan salaatti on helppo koota ja vaihdella aineksia sesongin mukaisesti. Nyt olen suosinut tuoreista esimerkiksi parsakaalia (vieläpä edullista) ja granaattiomppua. 

Yleensä teen salaattipedin, johon laitan vaihdellen salaattilajikkeita. tomaattia, kurkkua tai vaikka raastettua porkkanaa. Valmiille salaattipohjalle, laitan jotakin proteiinipitoista (kanaa, kalaa tms.) ja esimerkiksi paahdettuja uunijuureksia.

Tässä on yksi tämän viikon salaattisuosikeista eli broilersalaatti. Raikasta ja hyvää. 

Salaattipohja;

puolikas pallo jääsalaattia
puolikas kurkku
puoli rasiaa luumutomaatteja

Päälle:

n. 150 g broilerfilesuikaleita (maustamaton)

  • Kypsensin höyryttämällä. Maustoin curry, pippuri plus ruususuolalla

Puolikas granaattiomppo (siemenet)

  • Leikkaa salaatti suikaleiksi, huuhtele hyvin.
  • viipaloi kurkku ja luumutomaatit
  • Ensin lautaselle salaatti, ja päälle tomaatit ja kurkku.
  • Salaattipedin päälle broilersuikaleet
  • Viimeiseksi päälle granaattiomenan siemenet





2 kommenttia:

  1. tosi herkullisen näköinen salaatti,maistuis mullekkin �� pitäisi käyttää/kokeilla tuota granaattiomenaa enemmän

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatit on siitä kivoja, että voi varioida melkein rajattomiin. Laittaa vähän sesongin mukaan tajolla olevaa. Granaattiomppoon tutustuin pari vuota sitten, ja olen koukussa. Nyt ei ole ollut niin kallistakaan enää kaupoissa, toisin kuin aikaisemmin. Kiva, kun poikkesit käymään. :)

      Poista