Vadelmien jälkeen lempparimarjoihin kuuluu puolukka. Oon vähän hapannaama vissiin, kun suosin sitruunaa, limeä ja puolukkaa leivonnassa ;) Pidän makean, kirpeän ja happaman maun liitosta. Syksyn mittaan olen kerännyt puolukkaa aina, kun aika on antanut myöten. Täällä päin Suomea tuota ihanuutta on metsät pullollaan. Mikäs siinä punaisia pallukoita keräillen ja raikkaasta ulkoilmasta nauttien. :) Suosikkipuuhaa. <3 Tästä ohjeesta muokkasin version puolukoille sopivaksi, ja halusin yhdistää myös rukiista makua siihen. Tämä toimii erityisen hyvin vaniljakastikkeen tai jäden kera, mutta hyvää myös sellaisenaan.
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 dl 3-viljan sämpyläjauhoseos
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeri
1 tl leivinjauhe
1 tl ruokasooda
100 g voita
1 kananmuna
1 dl maustamaton jugurtti tai piimä
Täyte:
Puolukoita (minulla ihan kokonaisina tuoreina)
2 1/2 dl maustamaton jugurtti
1 kananmuna
1 vaniljatangon siemenet
Pinta:
1/3 osa muruseoksesta
- Mittaa ensin kaikki kuivat aineet järjestyksessä kulhoon, lisää joukkoon sulatettu voi -> sekoita murumaiseksi taikinaksi -> ota tästä 1/3 osa erilleen myöhempää käyttöä varten.
- Sekoita 2/3 osa muruseoksen joukkoon kananmuna ja jugurtti, sekoita rivakasti tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (itselläni pyöreä n. 22 cm halkaisija)
- Ripottele pohjataikinan päälle ensin puolukat
- Sekoita keskenään jugurtti ja kananmuna ja vaniljan siemenet, kaada tämä seos puolukoiden päälle tasaisesti
- Ripottele lopuksi päälle 1/3 osa muruseoksesta
- Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia
- Tarjoile esim. vaniljakastikkeen tai jäden kera, superia ihan heti tuoreeltaankin lämpöisenä (me annoimme jäähtyä ja maistelimme myöhemmin).
Lopuksi laitan kuvan aivan ihastuttavasta palkinnosta, jonka voitin Sarin kotona-blogin arvonnassa. Isot kiitokset <3 .